FORTSÄTT UTFORSKA KRISTENDOMEN

Ta dina frågor på allvar

Om du vill ta reda på mer om kristen tro finns det flera sätt att gå vidare. Om du har frågor du undrar över, och som hindrar dig från att ta steg mot Gud, ta då itu med dem. Tänk om svaret på meningen med livet är närmare än du tror?

Alphakursen – en möjlighet att utforska meningen med livet

Finns Gud? Vad är meningen med livet? Vad händer när man dör? Alla funderar vi ibland över livets stora frågor. Alphakursen är en grundkurs i kristen tro som sedan den startades i London för ett par årtionden sedan haft mer än 17 miljoner deltagare världen över. Redan har 75 000 svenskar deltagit i en Alphakurs.

Kursen består av 10 kvällar med en enkel middag, föredrag och samtalsgrupper, samt ett dygn av komprimerad undervisning. Alla frågor är tillåtna och ingen förkunskap krävs.Varje termin ges Alphakursen på många håll över hela Sverige.

Middag

Kvällen börjar med middag och gemenskap kring borden

Föredrag

Efter maten hålls ett föredrag som tar upp en fråga relaterat till den kristna tron. Bland frågorna är:

Vem är Jesus?

Varför måste Jesus dö?

Hur kan jag vara viss om min tro?

Varför ska jag läsa Bibeln och hur?

Varför ska jag be och, och hur?

Vem är den helige Ande?

Hur kan jag stå emot det onda?

Helar Gud idag?

Vad ska vi ha kyrkan till?

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Samtalsgrupp

Många säger att det värdefullaste med Alpha är gruppdiskussionerna efter föredraget. En smågrupp består av 5-10 personer med en eller ett par ledare. Här finns möjlighet att ställa frågor, ge uttryck för egna åsikter, studera Bibeln och diskutera kvällens ämne. Lyssna, lär, diskutera och upptäck. Säg vad du tycker, ställ frågor. På Alpha är ingen fråga för dum eller för svår.

Nästa kurs

Om du är intresserad av mer information kan du kontakta oss för en inbjudan till en kurs nära dig.

Anmälan till Alphakursen

Jag vill gå Alphakursen! Skicka mig mer information om nästa kurs.

Maila din fråga

Du kan skicka dina frågor om kristen tro till Folkungakyrkan Stockholm, som skapat den här hemsidan, så svarar vi inom kort.

Boktips om kristen tro

Det finns en antal bra böcker på svenska för dig som vill fundera vidare över kristen tro. Ett bra ställe att börja på är CredoAkademins webshop, som ger ut böcker för den som vill ta sina frågor om kristen tro på allvar. Tre bra böcker att börja med är:

- “Det där med tro” av Martin Helgesson

- “Varför ska jag tro på Gud” av Timothy Keller

- “Kristen på goda grunder” av Stefan Gustavsson

Länkar om kristen tro

Om du söker svar på vanliga frågor om kristen tro:

www.credoakademin.nu

www.christianityexplored.com (på engelska)

www.finnsgud.se

Besök en kyrka

Om du skulle vilja besöka en gudstjänst i en kyrka nära dig, så firar de flesta kyrkor gudstjänst på söndagar. Alla gudstjänster är offentliga. Om du bor i Stockholm vill vi rekommendera:

Folkungakyrkan Stockholm, T-bana Medborgarplatsen

Hillsong Stockholm, T-bana Hötorget

Klara kyrka, T-bana T-Centralen

Korskyrkan Stockholm, T-bana Rådmansgatan

New Life Stockholm, T-bana Alvik

Söderhöjdskyrkan, T-bana Mariatorget

Stockholm Vineyard, T-bana Odenplan

Träffa någon i kyrkan

Om du vill träffa någon som jobbar i kyrkan för att prata vidare om kristen tro kan du kontakta oss via Kontakt. Om du inte bor i Stockholm kan vi hänvisa dig till en kyrka nära dig.