ELIMKYRKAN STOCKHOLM ÄR

Vad är Elimkyrkan Stockholm?

Elimkyrkan Stockholm är en kristen kyrka som startade på Storgatan på Östermalm i Stockholms innerstad och som nu har flera församlingar på olika håll runt om i stan, bland annat på Södermalm, i Skärholmen och Hallonbergen. Vi vill vara en kyrka som växer och inkluderar människor med olika bakgrund och med olika språk från många delar av Stockholm. Därför finns vi inte bara på en plats, utan flera. Vi uttrycker oss inte bara på ett språk, utan flera. Samtidigt delar vi samma tro, värderingar och vision. Läs mer om vilka vi är under Våra kyrkor.

Hjärta för Stockholm

Vi är en kyrka med hjärta för Stockholm – vi är övertygade om att kyrkan behöver finnas nära människor. Vi vill vara en resurs för stockholmare som söker en kristen tro eller vill växa i sin tro.

Vanliga stockholmare

Vi är vanliga stockholmare som har en sak gemensamt. Gud har visat oss att han finns, och att han vill att vi ska ha gemenskap med honom och med varandra. Vi har börjat upptäcka att man kan ha en relation med Jesus i vardagen. En relation som ger hopp, kraft och nytt liv.

Kyrkan en gemenskap

Men man når inte långt om man utforskar meningen med livet på egen hand. När vi delar erfarenheter med andra förstår vi mer, vi berikas och kan hjälpa varandra att upptäcka mer av meningen med livet. Kyrkan är inte en byggnad, det är människor i gemenskap med Gud och varandra.

Skillnad i vardagen

Vi vill att Elimkyrkan Stockholm ska vara en sådan gemenskap. Som hjälper dig att lära känna Gud, och leva Jesus livsstil på jobbet, hemma, i skolan eller som förälder. Som gör en skillnad i stockholmsvardagen. Vi vill göra vad vi kan för att du ska hitta Guds mening och plan med ditt liv.